luni, 5 august 2013

Cititor de Dan Puric, vreau la "U"

O chestiune fără nicio importanţă istorică la nivel naţional şi nici măcar local e următoarea: în ianuarie, cu 3 zile înainte de ziua lui Nicolas, avem, de la ziua citire, un text scris cu patos şi nemărginit talent.

Şi totuşi, am aşteptat o vreme ziua asta. U Cluj are în lotul provizoriu doi cititori de Dan Puric. N-aş zice fani, că nu s-au declarat în sensul ăsta. De fapt, informaţia în cazul celui mai nou venit şi revenit e decât pe surse. Iar Dan Puric e unu de seamănă cu Traian Ungureanu (zis şi TRU, dar nu pentru că l-ar chema şi Radu, ci cu aluzie la englezescul true).

Deci la "U" ar putea juca, în sfârşit, oameni cu carte. De jucat e cam mult spus, că la cât e Ganea de obtuz, l-ar băga tot pe Dedu titular şi după ce-l va lua cu el la a doua echipă a municipiului Braşov, pe la sfârşitul lui august.

Putem titra, în consecinţă, că Petrolul are c-un fundaş mai puţin, după ce ceva mai devreme în anul lor de graţie 2013 au rămas cu un patron în minus. Culmea, acelaşi care ne-a lăsat şi pe noi în inferioritate, deşi se zice că nu i-ar fi prea ieşit nici cu ultima Primărie pe care a părăsit-o puţin iritat. Dar uite-aşa, la "U" a ajuns să apere un anume Dragoş Balauru, despre care aceeaşi ziuă de Cluj ne-a spus că a venit pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri din vara lui 2012. Evident, o dezinformare crasă.

Să lăsăm, aşadar, talentul şi nivelul superior al scriiturii deoparte, că nu e cazul chiar tot timpul. Că parcă banii nu contau în iarnă, dar au prins un înţeles fantastic odată cu încălzirea vremii.

Mai răspundem la două telefoane şi apoi schimbăm burtiera cu clişeul din titlu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
;